NICIODATA SINGURI - PENTRU CA NOUA NE PASA SI IMPREUNA PUTEM FII MAI PUTERNICI !
0268.472124
0745.100089
PROFESIONALE

Cine poate incheia asigurarea?

Orice persoana fizica, asociatie, corporatie, institutie sau orice alta entitate cu sau fara personalitate juridica, persoana juridica furnizoare de servicii medicale si/sau farmaceutice, autorizata in conditiile legii si care este mentionata in polita de asigurare:
• medicii, stomatologii, biologii, chimistii, farmacistii si alt personal medical cu studii de specialitate (denumiti in polita medici)
• personal medical - asistentii medicali, precum si personal autorizat sa desfasoare activitati conexe serviciilor medicale, care isi desfasoara activitatea in cabinete medicale, centre de diagnostic, unitati farmaceutice acreditate si/sau autorizate pentru tipul de activitate ce-l desfasoara.

Ce acopera asigurarea?

Asigurarea acopera sumele pe care asiguratul este raspunzator sa le plateasca potrivit legislatiei din Romania pentru:
• vatamari corporale si psihice, imbolnaviri, deces al unui pacient cauzate de acte de neglijenta, eroare sau omisiune comise de asigurat in legatura cu, sau in timpul desfasurarii profesiei asigurate, activitatii acestuia, ori cu ocazia acordarii unui act de prim-ajutor, denumite acte de malpraxis;
• cheltuielile de solutionare a pretentiilor de despagubire, cu conditia ca suma totala reprezentand despagubirile si cheltuielile mentionate sa nu depaseasca Limita raspunderii din polita de asigurare.

Pe ce perioada se poate incheia asigurarea?

Asigurarea se incheie pentru o perioada de un an si acopera evenimentele care au loc pe teritoriul Romaniei.

Care este suma asigurata?

Limita raspunderii pe intreaga perioada de asigurare reprezinta suma maxima a despagubirilor pe care asiguratorul se obliga sa le plateasca pentru toate prejudiciile produse.

Cum se platesc primele de asigurare?

Primele de asigurare se platesc integral, anticipat, sau la cererea asiguratului si in rate trimestriale sau semestriale.

Cine poate beneficia de despagubire?

Despagubirile banesti sunt incasate de catre persoanele prejudiciate de asigurat. In cazul decesului, despagubirile vor fi incasate de mostenitorii legali ai persoanei prejudiciate.

Care sunt avantajele acestei politei de raspundere profesionala?

• In schimbul unei sume rezonabile se ofera acoperirea unui risc financiar major
• Acopera nu doar riscul personal al medicului dar si al personalului din subordine
• Clauzele suplimentare acopera riscul unor daune suplimentare cum ar fi:
o Daune de natura estetica, functionala si fizionomica pentru chirurgi
o Clauza de îmbolnaviri profesionale a medicilor si personalului medical
o Invaliditatea permanenta si decesul din boli profesionale ale medicilor si personalului medical