Calculator RCA
In 10 minute ai polita RCA pe e-mail
Si in 24 de ore ti-o livram oriunde in tara GRATUIT!
0268.472124
0745.100089
Asigurari locuinte rca ieftin
completeaza campurile si afla cat este prima de asigurare

LMC ASIG Broker de Asigurare RCA Ieftin

NICIODATA SINGURI - PENTRU CA NOUA NE PASA SI IMPREUNA PUTEM FII MAI PUTERNICI !
Alte detalii

Asigurarile RCA sunt reglementate in Romania, in acest moment de:


Legea nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare

  • Ordinul nr. 113133/2006 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule
  • Ordinul nr. 113138/2006 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 113.133/2006 pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule

Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite.

 

ASIGURAREA RCA ESTE OBLIGATORIE 

Necesitatea obligativitatii politei de asigurare RCA se regaseste in nevoia de a acoperi consecintele daunelor produse in trafic, indiferent de posibilitatile materiale ale celor care le produc.

 

De ce asigurarea RCA este obligatorie?

Scopul acestei asigurari este ca tertul pagubit sa fie despagubit pentru daunele suferite, independent de solvabilitatea vinovatului, adica indiferent daca vinovatul poate sau nu sa plateasca contravaloarea prejudiciului produs. Trebuie mentionat ca orice conducator auto poate produce daune care sa depaseasca puterea sa financiara doar dintr-o neatentie, ceea ce face ca asigurarea RCA sa fie extrem de benefica pentru asiguratul ini.

Pe ce perioade de timp pot incheia asigurarea RCA?

Asigurarea RCA poate fi incheiata pe 6 sau 12 luni.

Poate acoperi asigurarea RCA orice dauna, indiferent de valoarea acesteia?

Despagubirile pe care un asigurator RCA le poate plati in baza politei RCA a autovehiculului vinovat de producerea accidentului nu pot depasi valoarea prejudiciilor cauzate, dar nici limitele maxime precizate in polita RCA. Astfel, daca prejudiciul cauzat depaseste limita maxima de despagubire, atunci vinovatul va fi singurul responsabil de acoperirea valorii ramase a prejudiciului.

Exista vreo sanctiune daca nu imi inchei asigurarea RCA?

Daca sunteti proprietar de autovehicul si nu incheiati asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentineti in valabilitate in mod continuu, prin plata primelor de asigurare, savarsiti o contraventie si, prin urmare, sunteti pasibil de amenda de la 1000 RON la 2000 RON si retinerea certificatului de inmatriculare, pana la prezentarea documentului privind incheierea asigurarii – contraventie care se constata de catre personalul Politiei.

Ce se poate intampla daca produc un accident si nu am RCA valabil?

In situatia in care provocati un accident si nu detineti o asigurare RCA valabila, persoana pe care ati prejudiciat-o este indreptatita sa solicite despagubiri fie direct de la dvs. (pe cale amiabila sau urmare a unei decizii judecatoresti), fie indirect, apeland la Fondul de protectie a victimelor strazii (care are dreptul sa recupereze de la dvs. despagubirea platita tertului pe care l-ati pagubit).

Cum dovedesc ca am asigurare RCA?

Dovada existentei unei asigurari RCA valabile se face cu polita de asigurare si ultimul document de plata (chitanta sau OP vizat de banca), care dovedeste ca ati achitat primele de asigurare. Aceste documente trebuie sa le aveti in permanenta asupra dumneavoastra pentru ca autoritatile competente pot sa le ceara.

Ce fac daca vinovatul nu are asigurare RCA valabila?

in situatia in care cel vinovat de producerea daunei nu detine o asigurare obligatorie RCA valabila la data producerii accidentului, va recomandam sa va adresati Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, Fond care este administrat de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (www.baar.ro). Din acest fond se acorda despagubiri tertului prejudiciat printr-un accident auto in care autovehiculul nu este asigurat RCA (caz in care se acopera atat daunele materiale, cat si vatamarile corporale, urmand ca Fondul sa isi recupereze banii de la persoana vinovata) sau in cazul in care autorul a ramas neidentificat (caz in care fondul acopera numai vatamarile corporale).

Ce fac daca pierd asigurarea RCA?

In cazul pierdeti polita RCA, adresati o solicitare societatii de asigurare emitente, eventual prin brokerul de asigurare care a intermediat emiterea politei, pentru eliberarea unui duplicat.

Imi pot recupera banii platiti daca in cursul valabilitatii politei RCA, imi vand masina?

Daca nu se datoreaza despagubiri in perioada de valabilitate, asiguratorul va returna diferenta de prima incasata pentru perioada ramasa, in baza documentelor doveditoare.

Foto Nunta Brasov | Fotograf nunta Brasov | Foto Video Nunta Brasov | Foto video Brasov | Gheata carbonica Brasov | Decoratiuni nunta Brasov

Cum inchei o polita?

- completezi campurile cerute;
- selectezi pretul dorit;
- completezi campurile suplimentare si trimiti comanda;
- in cel mai scurt timp te vom contacta pentru emiterea politei;
- pana la ora 15 a doua zi ( luni - sambata), vei fi in posesia politei comandate;

Cum platesc?

- online, prin card bancar; 
- prin ramburs la livrarea politei de catre curierul rapid; 
- transfer bancar.

Cat ma costa livrarea?

- livrarea oricarui tip de polita indiferent de valoare si destinatie este GRATUITA;
- livrarea se va face a doua zi de curierii nostri parteneri:

delivery companies

Foto Nunta Brasov | Fotograf nunta Brasov | Foto Video Nunta Brasov | Foto video Brasov | Gheata carbonica Brasov | Decoratiuni nunta Brasov

De ce sa inchei o polita online?

- ai cea mai buna oferta, in timp real!
- beneficiezi de reduceri la primele de asiguraredaca nu ai avut daune;
- economia de timp: o asigurare RCA este emisa in 3 minute, din fata unui calculator cu conexiune la internet;
- economisesti bani;
- te anuntam cand iti expira asigurarea; 
- aici nu stai la coada, esti tot timpul primul!

Serviciu gratuit!

- pretul afisat este pretul platit! fara alte costuri ascunse!
- preluarea comenzilor se face de luni pana vineri orele 8:00 – 22:00 si sambata orele 8-14.
- dupa ce trimiteti comanda, veti fi contactat pentru a stabili detaliile de livrare a RCA-ului.
- livrarea politelor se face prin curier rapid ,in sistemul door-to-door in 24 ore,de luni pana sambata, in peste 2000 localitati din tara.

Plata online prin:

visamastercard